top of page

Nestcon Bhd mengembangkan perniagaan ke dalam sektor pembangunan hartanah, projek bernilai RM211.7 juta di Petaling Jaya Selatan berpotensi meningkatkan aliran pendapatan



  1. Kerjasama Strategik untuk Pembangunan Bercampur

    • Nestcon Bhd mengembangkan perniagaan ke dalam sektor pembangunan hartanah melalui Perjanjian Pembangunan Bersama (JDA) dengan Kumpulan Wilayah Sejati Sdn Bhd (KWSSB).

    • Projek ini terletak di Bandar Petaling Jaya Selatan, Selangor, dengan nilai pembangunan kasar (GDV) dianggarkan RM211.7 juta.


  2. Diversifikasi Perniagaan ke Pembangunan Hartanah

    • Nestcon bercadang memperluaskan portfolio perniagaan dengan memasukkan pembangunan hartanah sebagai sebahagian daripada operasinya, di samping teras utama dalam pembinaan dan tenaga boleh diperbaharui.

    • Langkah ini dijangka mengukuhkan asas pendapatan syarikat, dengan potensi pulangan mampan daripada pasaran hartanah Malaysia yang semakin berkembang.


  3. Pindah ke Ibu Pejabat Baharu

    • Nestcon telah menandatangani Perjanjian Jual Beli (SPA) bagi pembelian tiga unit pejabat di ‘Nest 2 Residences’ bernilai RM15.1 juta.

    • Premis ini akan dijadikan ibu pejabat korporat baharu, menandakan komitmen jangka panjang syarikat terhadap pertumbuhan dan kestabilan operasi.


  4. Unjuran Pulangan dan Keuntungan Projek

    • Projek pembangunan ini dijangka menjana keuntungan kasar sebanyak RM37.4 juta dalam tempoh lima tahun.

    • Penyertaan dalam sektor hartanah memberikan sumber pendapatan tambahan kepada Nestcon, selain meningkatkan keupayaan kewangan syarikat dalam jangka masa panjang.


    • Nestcon mengambil langkah strategik dengan menceburi pembangunan hartanah, sekaligus memperluaskan skop perniagaan di luar sektor pembinaan tradisional.

    • Projek bernilai RM211.7 juta di Petaling Jaya Selatan berpotensi meningkatkan aliran pendapatan dalam tempoh lima tahun akan datang.

    • Pelaburan dalam ibu pejabat baharu menunjukkan kestabilan syarikat dan kesediaan untuk pertumbuhan masa depan dalam industri hartanah dan pembinaan.


Commenti


EvolusiBina evolusi bina CIDB JKR Tender Projek ccd cpd cep point kontraktor

Let's Collaborate!

Want to get in touch? We'd love to hear from you.

Copyright © 2025 EvolusiBina. All rights reserved.

bottom of page